Stay Tuned in Litouwen

Stay Tuned gespeeld in Litouwen theaterfestival  22 – 25 mei 2014

Woensdag 21 mei vertrokken we met Wizzair vanaf Eindhoven airport op weg naar Vilnius de hoofdstad van Litouwen om te gaan spelen op het theaterfestival aldaar. Na een zeer voorspoedige reis en een veilige landing werden we dans eindopgewacht door de organisatie. Lyda en Frans waren de week daarvoor al met de auto richting Litouwen afgereisd, een mooie trip langs de kust en via Polen de grens gepasseerd, zij hadden het decor mee. We werden ondergebracht in een hostel dat was verbonden aan een van de universiteiten, een kleine maar schone kamer met een toilet en een douche/bad, deze moesten we delen met Lyda en Frans.De volgende dag stonden we gepland om te spelen, we hadden gelukkig de hele dag om op te bouwen, te repeteren en zelfs tijd voor een technische doorloop. We wisten niet precies hoeveel publiek er zou komen (de organisatie gaf een schatting tussen 20 en 100  mensen) Een spannend moment, eerste opkomst, de zaal zit echt stampvol. de voorstelling gaat echt als een speer. We spelen “Stay tuned” met vuur en een goeie concentratie, de voorstelling wordt met een staande ovatie ontvangen. Na afloop komen er diverse mensen naar ons toe om ons te bedanken. Natuurlijk werden we ook beoordeelt door een jury, Astrid en Lyda zijn naar de nabespreking geweest en kregen niets dan lof, een van de juryleden had gezegd  als Stay tuned  door wat voor reden dan ook de enige voorstelling zou zijn op het festival, dat het festival evengoed geslaagd zou zijn. Die konden we in onze zak steken. Maar wat eigenlijk nog waardevoller was de ontmoeting met een oudere dame die de voorstelling had gezien, met woorden wilde het niet erg lukken daarom stak ze haar duim omhoog en ze maakte duidelijk dat haar duim niet groot genoeg was om aan te duiden hoe mooi ze het had gevonden. Kortom we kijken terug op een zeer mooie ervaring. Het enige mindere aan het festival was dat er weinig gedaan werd om de verschillende groepen met elkaar in contact te brengen, een gemiste kans vinden wij. We hebben vele stukken gezien waarvan er 2 echt met kop en schouders boven de anderen uit staken echt een genot om naar te kijken, heerlijk. We zijn uiteraard ook heerlijk de stad in geweest, een prachtige stad met een oude kern met terrasjes, winkels en vele restaurants. We hebben er diverse bezocht, heerlijk gegeten, lekkere bieren genuttigd, serieuze gesprekken gevoerd en veel gelachen. O ja, het was er 4 dagen schitterend weer 30 graden en volop zon. Volgende halte Frankrijk, we hebben er weer zin in.

[wpsgallery]

 

tech: dodo.nl | design: studioviv.nl