Spot speelt in 2015 ‘Hooikoorts’ van Coward

Begin 2015 speelt Spot het komisch theaterstuk ‘Hooikoorts’ van Noel Coward.

Voorstellingsdata staan gepland op :

  • vrijdag 30 januari en zaterdag 31 januari,
  • zondag 1 februari (matinee)
  • vrijdag 6 februari, zaterdag 7 februari,
  • zondag 8 februari (matinee),
  • zaterdag 14 februari
  • zondag 15 februari (matinee).

Korte inhoud:

Zaterdagmiddag. De leden van het gezin Bliss hebben elk – zonder dat van elkaar te weten – een gast uitgenodigd voor het weekend. Judith, de vrouw des huizes en actrice in ruste, heeft een jonge bewonderaar uitgenodigd, Sandy Tyrell. David, de heer des huizes en romanschrijver, heeft Jackie Corython, een jonge vrouw in wie hij is geïnteresseerd als studie-objekt, uitgenodigd. De zoon des huizes, Simon, heeft een vriendin gevraagd, Myra Arundel en tenslotte heeft Sorel, de dochter des huizes, een diplomaat uitgenodigd, Richard Greatham. De komst van deze gasten brengt de huishoudster Clara (die vroeger Judith’s kleedster was) tot wanhoop en veroorzaakt een aantal verwikkelingen. In het tweede bedrijf, dat ’s avonds speelt, zien we dat elk van de gezinsleden zich met een ander dan zijn eigen gast bezighoudt. Judith, die thuis nog altijd toneelspeelt, interesseert zich voor de diplomaat. Sorel schijnt het goed te kunnen vinden met Sandy. Simon is geïnteresseerd in zijn vaders studie-objekt en David zelf laat zijn oog vallen op Myra. Al die “relaties” lijken serieus. Eén voor één worden de paartjes ontdekt of ze verraden zichzelf. Judith en David beschuldigen elkaar van “verraad”, wat er op uitloopt dat Judith een scene uit één van haar stukken ten beste geeft, tot lichte verbijstering van de gasten. Derde bedrijf, zondagochtend. De gasten zitten aan het ontbijt. Ze willen weg en zonder hun gastheer/vrouw goedendag te zeggen vertrekken ze in Richards auto. De vier gezinsleden ontbijten daarna tesamen, zich gedragend alsof er niets is gebeurd. Wel vinden ze dat de mensen tegenwoordig slechte manieren hebben! 

tech: dodo.nl | design: studioviv.nl